vvnp
HOME
VVNP
LIDMAATSCHAP
AGENDA
LINKS
DOCUMENTEN
VACATURES
CONTACT

FESN

Federation of the European Societies of Neuropsychology (ESN)

In 2008 werd de Europese vereniging voor Neuropsychologie boven de doopvont gehouden. De nationale verenigingen van vijftien Europese landen (België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden, en Zwitserland) organiseerden zich in een Federatie met als doel de wetenschappelijke en professionele belangen van de neuropsychologie te behartigen. De VVNP is daarmee stichtend lid van de Europese Federatie.

Elk lid van een aangesloten nationale vereniging is automatisch ook lid van de ESN en geniet een gunstig tarief op de registratiegelden voor de ESN-congressen. Na een aanloop met Modena (2004) en Toulouse (2006), werd in 2008 het eerste officiële congres van de jonge Europese vereniging gehouden in Edinburgh, Schotland. In 2010 had het tweede ESN-congres plaats in Amsterdam. Deze congressen trokken elk een 400-tal deelnemers en stimuleerden contacten tussen onderzoekers en klinici van de verschillende Europese landen.

Om strategische redenen besloot men onlangs om over te stappen naar de oneven jaren, vandaar dat het eerstvolgend congres in Bazel, Zwitserland wordt gepland in (7-9 september) 2011. In 2013 zal het de beurt zijn aan Berlijn, Duitsland.

Meer informatie over de ESN en alle congresinformatie vindt U op: www.fesn.eu


Server-Colocate.com Webhosting - Easybytes.com
© Design by mdgpromotions.com